Törpeegér Gála és Forgatag lesz szombaton a Budapesti Állatkertben, amelynek főszereplője az év emlőse, a törpeegér lesz a főszereplője. A több szervezet együttműködésében megvalósuló eseményen játékos ismeretterjesztő programok, filmvetítések, valamint Gryllus Vilmos gyermekkoncertje várja a családokat.

A Magyarországon őshonosnak számító törpeegeret 2022-ben az év emlősének választották, most pedig az apró cuki emlős tiszteletére – és hogy jobban megismerjük – Törpeegér Gálát és Forgatagot rendeznek november 19-én, a Fővárosi Állat- és Növénykertben.
A gyermekeket, családokat játékos ismeretterjesztő programokkal, filmvetítésekkel, a filmekhez kapcsolódó beszélgetéssel és sok más érdekességgel várják. Az esemény részeként kerül sor a Töpörödött törp(e)egerek címmel alsó tagozatos iskolásoknak meghirdetett rajzpályázat, illetve a Törpeségében óriási című, felsősöknek, középiskolásoknak, illetve felnőtteknek kiírt képzőművészeti alkotói pályázat eredményhirdetésére és díjátadójára is. A változatos programkínálatot Gryllus Vilmos Törpeegerek és egyebek című gyermekkoncertje teszi teljessé.

Fotó: Takács András Attila

Nem mondunk le az élő karácsonyfáról

A Glastonbury-n búcsúzik el brit rajongóitól Elton John

Összeáll a Eurytmics?

Ang Lee a filmvásznon kelti életre Bruce Lee-t

Norah Jones és Joss Stone is fellép a huszadik VeszprémFesteten

Mától újra befagy a Budapest Park tánctere

Bejelentették a jövő évi Sziget fellépőit - érkezik Billie Eilish is

A Magyar Rádiózás Napját ünnepeljük!

A Google és a Youtube 13,2 millió dollár támogatást nyújt a félretájékoztatás elleni küzdelemre

43 éves a Pink Floyd kultikus albuma

További hírek

B. Németh Dia

Király Dávid

Király Kitti

Mákszem Levente

Whiteboy

Bikfalvi Tomi 'Biki'

Best FM

Most szól:

  • Következő