Május 27-én a Fricska Táncegyüttes is fellép a 7. Vál-völgyi Zsúron, ahol az ingyenes gasztronómiai, zenei, kulturális, valamint gyerekprogramok mellett idén is ott lesz a Best FM a Legjobb Zenékkel. Az együttes egyik alapítóját, Papp Gergely Bálintot Király Kitti kérdezte.

“Évekkel ezelőtt azért hívtuk életre a Fricskát, mert népszerűsíteni szerettük volna az autentikus magyar néptáncot; egy új innovatív stílust hoztunk létre, modern köntösbe öltöztetve (…)” – mesélte Gergő.

A két testvér, Papp Gergely Bálint és Papp Máté Bence 2010-ben hozták létre a Fricska Táncegyüttest. A FRICSKA táncosai bebizonyították, hogy 2014-óta ők a világ leggyorsabb néptáncosai, nemcsak lábbal, hanem kézzel is a leggyorsabb ritmust ütik a világon, megdöntötték Michael Flatley gyorsasági rekordját és 2019-ben még saját korábbi rekordjukat is túlszárnyalták.

2015 májusában a londoni Britain’s Got Talent zsűrijét és közönségét nyűgözték le. Ettől kezdve számos meghívást kaptak idehaza és külföldre.Az elmúlt 10 évben számos neves rendezvényen képviselték hazánkat a világ minden pontján: a Riói olimpián, Brazíliában, Párizsban a foci EB-n, a pekingi parlamentben, a Monte Carlo Rally záró rendezvényén, a MOB gálaestjén, vendégszerepeltek az Operaház társulatával New Yorkban. Károly herceg 70. születésnapján a Buckingham Palotában táncoltak és kezet fogtak II. Erzsébet királynővel.

Erről az elképesztően izgalmas találkozásról és fellépéséről is ejtett néhány szót a táncművész. Papp Gergely Bálint azt is elárulta, jelenleg egy önkéntes programban vesznek részt, óvodákban tartanak kreatív foglalkozásokat, testvére pedig a Vakok Intézetében táncritmusokat tanít. Július elején a Fricska erdélyi turnéra indul Tóth Gabival.

A Fricskával május 27-én 16:45-től találkozhatnak a Zsúrozók az Alcsúti Arborétumban. Várunk mindenkit!

Francia filmé az Arany Pálma, Magyar animációs filmé a rövidfilmes Arany Pálma

Ma van a Hamburger világnapja!

Éljen a gyereknap!

115 éve született Ian Fleming angol író, James Bond megalkotója

A pünkösdi hosszú hétvégén is a Balaton a legnépszerűbb úticél

Egy nem mindennapi páros - Horváth Tamás és Kowa közös dallal jelentkezett

Tíz napon át várják a látogatókat Veszprémben a Rozé, Rizling, Jazz Napok programjai

Decemberben indul Bryan Adams európai turnéja

Lenny Kravitz nem öregszik, de ma születésnapos

Malek Andrea, Varga Viktor és a Budapesti Operettszínház művészei is fellépnek a 31. Városligeti Gyermeknapon

További hírek

B. Németh Dia

Király Dávid

Király Kitti

Mákszem Levente

Whiteboy

Bikfalvi Tomi 'Biki'

Best FM

Most szól:

  • Következő