Ma este rendezik az MTV VMA gálát, ahol a díjátadó történetében először, az év előadója kategóriában csak női jelöltek esélyesek az elismerésre. Az MTV Video Music Awards legnagyobb presztízzsel bíró díjáért Taylor Swift, Beyoncé, Doja Cat, Nicki Minaj, Carole G és Shakira száll harcba.

Az MTV VMA gálá ebben az évben a hip-hop előtt is tiszteleg, megünnepelve a műfaj megjelenésének 50. évfordulóját. Az ide díjátadó záróprodukciójában a hip-hpo zene több sztár-generációjának előadói vesznek részt, köztük Nicki Minaj is.

Ami a jelölések számát illet, a legtöbb, nyolc kategóriában Taylor Swift esélyes a díjra – ebből hétre az “Anti-Hero” című dalának klipjéért jelölték, de az év előadója kategóriában is indul. Taylor Swifttől két jelöléssel lemaradva, SZA a második legtöbb, hat kategóriában esélyes előadó. Doja Cat, Kim Petras, Miley Cyrus, Nicki Minaj, Olivia Rodrigo és Sam Smith idén  öt-öt  jelölést kapott a Blackpink, Didi és Shakira pedig négyet.

Ebben az évben rekordszámú, 35 jelölt indult az MTV Video Music Awards-ért. Először jelölik díjra a nigériai előadót, Burna Boy, a szintén nigériai származású, amerikai énekes-dalszerző Davidot, az amerikai Eslabón Armado zenekart, a brit énekesnőt Pink Panteress-t, valamint az amerikai énekes-dalszerző Steven Sanchezt.

Shakira kapja idén a  Michael Jackson emlékére alapított Vanguard – díjat, és várhatóan fel is lép az est folyamán. Az elismerés korábbi birtokosai között szerepel Beyoncé, Nicki Minaj, Madonna, Janet Jackson, Jennifer Lopez, Rihanna és Missy Elliott.

Sean “Diddy” Combs, avagy Puff Daddy Global Icon-díjban részesül, és 2005 óta először lép fel az MTV VMA gálán. Ő lesz a harmadik előadó, aki Global Icon-díjat kap – a Red Hot Chili Peppers és a Foo Fighters után, akik 2022-ben illetve 2021-ben vehették át az elismerést.

Az előzetes bejelentések szerint a ma esti MTV VMA díjátadó fellépői közt lesz többek közt Cardi B és Megan Thee Stallion, Anita, Demi Lovato, a Fall Out Boy, Pezo Pluma, Doja Cat, Carole G, a Maneskin, Kelsea Ballerini, Olivia Rodrigo is.

Mariah Carey 28 éve zenetörténelmet írt

Mi lesz a hip hoppal 50 év múlva? Az AC az AI-t hívta segítségül

39 éve Prince megőrjítette a slágerlistákat

Hidegen, melegen, feketén vagy tejjel - ma a kávét ünnepeljük

Take That: új lemez, új dal, újabb turné

A 90-es évek egyik meghatározó slágerét dolgozta fel Dolly Parton

Christina Aguilera a Mancs őrjárattal tanít arra, hogyan szárnyaljunk

Harminchat éves a Guns n' Roses dzsungele

11 éves a „Tökéletes hang”

Kíváncsiak vagyunk az MI által írt zenére, de nem hisszük, hogy jó lehet

További hírek

B. Németh Dia

Mákszem Levente

Whiteboy

Bikfalvi Tomi 'Biki'

Horváth Zoltán Hory

Best FM

Most szól:

  • Következő