A Petőfi-bicentenárium jegyében december 3-án a Budapest Sportarénában mutatják be a Mesterkód című romantikus musicalt, amelynek zenéjét és dalszövegeit Molnár Ferenc Caramel írta.

A zenés darab, amelyben Petőfi Sándor versei is megszólalnak, a szerelem témáját dolgozza fel. Az előadásban ismert és népszerű színészek és popelőadók egyaránt szerepelnek .
A szervezők a közleményükben kiemelik, hogy az előadás egyik üzenete, hogy az adatokra és elemzésekre épülő, gépiesített világunkban mennyire fontosak az emberi kapcsolatok, a valódi találkozások és az érzelmek. Az előadást végigkísérik a Lélekdonor című szám motívumai, emellett több új Caramel-dalt hallhat a közönség. A főbb szerepeket Palcsó Tamás, Lutter Imre és Veres Mónika Nika alakítja.

A dalokon Caramel Lutter Imrével dolgozik együtt, a történetet a rendező, Olt Tamás és szerzőtársa, Váradi R. Szabolcs jegyzi. A szereplők között lesz Szulák Andrea, Trokán Péter és Bakos-Kiss Gábor, a produkcióban két kaposvári színész hallgató, Balaskó Bence és Németh Klára is közreműködik.
A jelmezeket Horányi Juli tervezte, a díszlet Wilhelm Judit munkája. A ledfalakból és animációkból álló virtuális díszlet mellett a látványt Fejes Kitty alkotta meg. A párbeszédeket Petőfi Sándor szerelmes versei szövik át.

A musical próbái már zajlanak. Az előadást a Petőfi-bicentenárium keretében a Nemzeti Kulturális Alap Petőfi 200 Ideiglenes Kollégiuma és a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatja, kommunikációs partnerként közreműködik a Petőfi Kulturális Ügynökség.

A 40 éves, kétszeres Fonogram-díjas Molnár Ferenc Caramel 2005-ben egy televíziós tehetségkutatón aratott győzelmével vált országosan ismertté. Az előadó-dalszerző számára a 2010-ben megjelent Lélekdonor című lemez hozta meg az igazi áttörést, eddigi albumai közül négy vezette a magyar listát. Számos slágert írt (Szállok a dallal, Várt váratlan, Mennem kell, Párórára, Te vagy aki kell, Maradjon így, Jelenés), eddig öt alkalommal volt önálló koncertje a Sportarénában.

Forrás: MTI

Fotó:

Tom Hanks ismét tollat ragadott

Állatok Világnapja rekordkísérlettel az újpesti Állaszigeten

10 éves a „Tökéletes hang”

Budapest aranyalmája lett idén a főváros desszertje

Pink 14 éve előszőr vezette az amerikai slágerlistát

Kevesebb a vendég és a bűncselekmény az Oktoberfesten

Vereséget szenvedett az Európa-bajnoktól a Rossi-csapat

Rihanna lép fel az 57. Super Bowl félidejében

Önálló sorozatot kapott Wednesday az Addams Family-ből

A Tears For Fears slágere ihlette az idei foci vb hivatalos dalát

További hírek

B. Németh Dia

Király Dávid

Király Kitti

Mákszem Levente

Whiteboy

Bikfalvi Tomi 'Biki'

Best FM

Most szól:

  • Következő