Idén is megrendezik az MCC Fesztet Esztergomban, július 28-tól, csütörtöktől az érdeklődők a szórakozási lehetőségek mellett a Mathias Corvinus Collegium képzési palettájával, ismert külföldi és hazai közéleti személyiségekkel is találkozhatnak.

Esztergom három napra kulturális kavalkáddá változik: tíz helyszín és hat színpad ad helyet a szakmai beszélgetéseknek és a zenei koncerteknek. Az eseményen találkozhatnak David Coulthard korábbi Formula 1-es versenyzővel és élőben jelentkezik be Klaus von Dohnanyi német politikus – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.
A skót David Coulthard 1994 és 2008 között 247 Formula 1-es versenyen indult, a magyar futamon is többször megfordult. Tizennégy éves pályafutása alatt tizenhárom nagydíjgyőzelmet ért el, a dobogón 62 alkalommal állt, jelenleg tanácsadóként és kommentátorként dolgozik.

Mesél sikereiről Rob Long amerikai író és tv-producer, Jonathan Leaf New York-i dráma- és forgatókönyvíró, Ed West brit író, William Dalrymple nemesi származású skót történész és művészettörténész, valamint Richard Florida kutató, aki több bestsellert írt.

Élőben jelentkezik be a világháló segítségével a német Klaus von Dohnanyi egykori vezető szociáldemokrata politikus és közéleti szereplő, aki Hamburg polgármestereként (1981-1988) követhette végig a Németország újraegyesítéséhez vezető utat, majd Németország átalakulását. A fesztiválon Nemzeti érdekek – Útmutatás a német és az európai politika számára a globális átalakulások korában című sikeres kötetéről beszélget online a nagyszínpadon.

Az MCC Feszten a hazai közélet meghatározó képviselői is részt vesznek, köztük Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója, Csányi Sándor, az OTP elnök vezérigazgatója és Orbán Gábor, a Richter Gedeon vezérigazgatója.
A közéleti viták sorában beszélget egymással Patrick Deneen amerikai konzervatív politikai filozófus és Radek Sikorski, az EU-USA európai parlamenti delegációja elnökének eszmecseréje, Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter pedig és Balázs Péter volt külügyminiszterrel. A hazai újságírás állapotáról a szakmai ismert képviselői cserélnek véleményt.

A zenei program fellépői között szerepel a Punnany Massif, a Margaret Island, az Irie Maffia, a Follow the Flow, a Balkan Fanatik, a Beatrice, T. Danny, Dzsúdló, a Blahalouisiana, a Brains és a New Level Empire. A Kis Duna melletti Edu Sétányon mutatkozik be az MCC képzési palettája, és vendégül látják partnerszervezeteiket is.
Az ingyenes programoknak és koncerteknek ezúttal is Esztergom történelmi belvárosa, a Széchenyi tér, valamint a Kis Duna sétány ad helyet. Idén a Prímás szigeten, több mint tízezer négyzetméteres területen is lesz zenei színpad, ahol az esti koncertek mellett a Zöld színpadon a legfontosabb klímapolitikai témákkal találkozhatnak az érdeklődők, a Party Arénában pedig hajnalig tartanak a bulik.

Forrás: MTI

 

Hat év börtönt kapott Lady Gaga kutyáinak elrablója

Ingyenes taxiszolgáltatással biztosítja egy spanyol város a nők biztonságos hazaérkezését a helyi fesztivál idején

Csillaghullós napok jönnek - ma estétől érdemes kémlelni az eget

20-30 ezer forintba kerül idén az iskolakezdés

Sokszínű programkínálattal várja az érdeklődőket a Bujtor Filmfesztivál

95 ezren buliztak a Sziget nyitónapján

Milky Chance: a YouTube gyermekei vagyunk

Új fővárosával pályázik Indonézia a 2036-os Olimpiára

Erkölcsi bizonyítvány és anyakönyvi kivonatot is csináltathaunk a Szigeten

Ma ünnepli a születésnapját Almodovar kedvenc színésze

További hírek

B. Németh Dia

Király Dávid

Király Kitti

Mákszem Levente

Whiteboy

Bikfalvi Tomi 'Biki'

Best FM

Most szól:

  • Következő