A brit, játéktermek berendezésére specializálódott, zenegépeket is gyártó Liberty Games nevű cég a kutatásáaban a You Tube 2022-es adataira támaszkodva, igyekezett kideríteni melyek a legnépszerűbb – jelen esetben rock – előadók, hogy felmérték világszinten, országonként mely zenekartól hány klipet néztek, illetve hallgattak meg az elmúlt 12 hónapban.

Tény, hogy az Internet Alapjaiban változtatta meg a zenahallgatási szokásainkat és egyben a zeneipart is. Ma a felhasználók a YouTube-on, a Spotify_on, a SoundCloudon hallgatjuk a kedvenc előadóinkat – és fedezünk fel újakat. A sikert pedig a fizikai hordozók eladása mellett hallgatottságban, letöltésben, nézettségben, streamelésben mérik. Ami a videós zenei tartalmat illeti, a YouTube népszerűsége vitathatatlan – a Liberty Game felméréséből pedig az is kiderült, hogy a videómegosztó platformon a klasszikus rockzenei klipek közül a Queen a Guns N’ Roses és az AC/DC zenéi a legnépszerűbbek.

Freddie Mercury, Brian May, Roger Taylor és John Deacon zenéje 63 országban áll az élen – többek közt Európa legnagyobb részén, Mexikóban, Indiában, Mongóliában és Argentínában is. A vizsgált időszakban, az elmúlt 12 hónapban, összesen 1,86 millió alkalommal fordult elő, hogy valaki a Queen zenéjét indítsa el a YouTube-on.
A második helyen a Guns N’ Roses áll. Bár jóval kevesebb országban hallgatták 2022-ben, mint a Queent, ám mivel a dél-amerikai államokban nagyon népszerű, így globális szinten összesen 1,33 milliárd alkalommal meghallgatta a banda valamelyik dalát a videó megosztó platformon.

A YouTube a harmadik, tavaly legtöbbet hallgatott klasszikus rock bandája az AC/DC, szintén közel 1,33 milliárdos hallgatottasággal. Az ausztrál zenekar Axl Rose-ékkal ellentétben sokkal több országban van ott a top kedvencek között, például Kanadában, az Egyesült Államokban, Németországban, Svájcban vagy Szerbiában

Fotó: Liberty Games

Bécs húsvéti lázban ég

Klippel együtt érkezett a Metallica új albumának címadó dala

23 éves Britney Spears egyik legnagyobb slágere!

Hétvégén kezdődik a Minden Kutyás Egyeteme rendezvénysorozat

Nem közlekedhetnek elektromos rollerrel a 14 év alattiak Franciaországban

Húsvét előtti tojásjelentés

Ezért sikerült olyan jól a Dungeons & Dragons: Betyárbecsületet

Huszonhét éve vette be a brit slágerlistákat a The Prodigy

Nárciszünnepet tartanak Kaposváron

Jennifer Aniston: „ a világnak több nevetésre van szüksége”

További hírek

B. Németh Dia

Király Dávid

Király Kitti

Mákszem Levente

Whiteboy

Bikfalvi Tomi 'Biki'

Best FM

Most szól:

  • Következő