Sokkal több humor és kevesebb számítógépes trükk – ezek a célok lebegtek a Dungeons & Dragons: Betyárbecsület alkotóinak szeme előtt. A filmet a kritika egyöntetűen dicséri. Mától pedig a hazai mozikban a magyar nézők is meggyőződhetnek arról, hogy valóban ilyen jól sikerült-e a pridukció.

A két rendező, John Francis Daley és Jonathan Goldstein megcsömörlöttek az effektusokkal teletömött, fapofa hősöket felvonultató fantasyktól és szuperhősös moziktól, és visszasírták gyerekkoruk nagy kalandfilmjeit, mint Az elveszett frigyláda fosztogatói, a Kincsvadászokvagy A herceg menyasszonya.

„A tartós csömör az újtól és a régi iránti nosztalgia vezetett minket, amikor végre olyan felszabadult és vidám filmet akartunk készíteni, amilyeneket annak idején a sarki moziban láttunk” – mondta Daley a film párizsi premierjének sajtótájékoztatóján.

„Manapság, amikor azonnal szétszednek bárkit az interneten, nagyon kell vigyázni, ha az ember egy olyan játékot akar adaptálni, aminek évtizedek óta hatalmas rajongótábora van – mondta ugyanott a főszereplő, Chris Pine. – De úgy hallom, elégedettek a D&D rajongói, mert olyan kalandokkal találkoznak, amilyeneket megszoktak a játékban, és a beavatatlanok sem panaszkodnak, mert a szabályok ismerete nélkül is kiválóan szórakoznak.”

„Talán furcsán hangzik, de a szuperfilmek világában nem alapkövetelmény, hogy kifogástalan forgatókönyvvel kell nekivágni – folytatta Daley, aki Goldsteinnel a Förtelmes főnökök és folytatása, illetve A Pókember: Hazatérés forgatókönyvét is jegyzi. – Azt mondja a stúdió, hogy oké, mehet, majd menet közben összehegesztjük a forgatókönyvet. Mindent a látványra meg a hangra bíznak, a sztori meg a dialógus mellékes. Ez szerintem nagyon szűk látókörű hozzáállás.”

Francia filmé az Arany Pálma, Magyar animációs filmé a rövidfilmes Arany Pálma

Ma van a Hamburger világnapja!

Éljen a gyereknap!

115 éve született Ian Fleming angol író, James Bond megalkotója

A pünkösdi hosszú hétvégén is a Balaton a legnépszerűbb úticél

Egy nem mindennapi páros - Horváth Tamás és Kowa közös dallal jelentkezett

Tíz napon át várják a látogatókat Veszprémben a Rozé, Rizling, Jazz Napok programjai

Decemberben indul Bryan Adams európai turnéja

Lenny Kravitz nem öregszik, de ma születésnapos

Malek Andrea, Varga Viktor és a Budapesti Operettszínház művészei is fellépnek a 31. Városligeti Gyermeknapon

További hírek

B. Németh Dia

Király Dávid

Király Kitti

Mákszem Levente

Whiteboy

Bikfalvi Tomi 'Biki'

Best FM

Most szól:

  • Következő