A “Never Let Me Down Again”, a Depeche Mode egyik emblamatikus slágerének streamelése 220 százalékkal nőtt azután, hogy az Egyesült Államokban bemutatták az HBO új sorozata, a „The Last of Us” premier epizódját. Ezzel a Dave Gahanék beálltak azon előadók sorába, akiknek 20- 30- 40 évvel ezelőtti slágereik – a filmes világnak köszönhetően – újra visszatértek az élvonalba.

A “Never Let Me Down Again”, amely a Depeche Mode hatodik stúdióalbumán, az 1987-es „Мusic For The Masses”-en hallható, január 15-én, a „The Last of Us” első részének zárójelenetében hangzott fel. A Billboard adatai szerint ezután a dal streamelése az Egyesült Államokban a figyelemreméltó 220,5 százalékos ugrást mutatott 24 óra leforgása alatt. Csak a Spotify-on ez a növekedés 377 százalék volt.
Miután észrevették a hatalmas ugrást a streamelési adatokban, a Depeche Mode megváltoztatta a hivatalos YouTube csatornája címét “Never Let Me Down Again”-re.
A 2013-as, azonos című videójáték alapján készült sorozat, a „The Last of Us” poszt-apokaliptikus világában egyébként, a 80-as évek zenéinek vészjósló jelentése van.
Ezzel a steam- bummal a “Never Let Me Down Again”- csatlakozott azoknak a klasszikus slágereknek a bővülő listájához, amelyek a népszerű sorozatoknak és, filmeknek köszönhetően másodvirágzásukat élik.

Az elmúlt hónapban a The Cramps “Goo Goo Muck”című felvételének hallgatottsági mutatói ugrottak meg ötvenszeresére, miután a Wednesday című sorozat főhősnője erre a zenére táncolt. Tavaly márciusban a Nirvana és a „Somethng In The Way” szedett össze 3,1 millió streamet, csak az első négy napban, az új „Batman” film bemutatóját követően, amelyben többször is felcsendül. A
Pet Shop Boys „It’s A Sin”-jének streamje 294 százalákkal nőtt az Egyesült Királyságban, azután, hogy bekerült az azonos című tv show zenéi közé.
A legnagyobb sikere azonban eddig – a visszatérő régi klasszikusok közül- Kate Bush “Running Up That Hill” című dalának volt, miután hallható volt a „Stranger Things” negyedik évadában. A felvétel visszatért a slágerlistákra, tavaly júniusban, sőt három héten át őrizte listavezető pozícióját. A dal másodvirágzása 2,3 millió dollárt hozott Kate Bushnak.
Szintén a „Stranger Things” záró epizódja hozta meg az új áttörést a Metallica “Master Of Puppets” című slágerének, amely így, 36 évvel a megjelenését követően bekerült a Billboard Hot 100-ba.

Fotó: Gina Wetzler/Getty Images

Huszonnégy éve volt a Blondie nagy visszatérése

Chris Martin elárulta az új Coldplay album címét

Már lehet nevezni a Balaton-átevezésre

Izgalmas új felvétellel jelentkezett P!nk

Most derült ki, mit köszönhet Nicolas Cage David Bowie-nak

Isten éltesse Justin Timberlake-et!

Film készül Michael Jacksonról - az unokaöccse játssza a főszerepet

Ezek a leghallgatottabb rock zenekarok a YouTube-on

Nyissunk méhhoteleket!

24 éve Britney Spears duplázott a slágerlistákon

További hírek

B. Németh Dia

Király Dávid

Király Kitti

Mákszem Levente

Whiteboy

Bikfalvi Tomi 'Biki'

Best FM

Most szól:

  • Következő