Madonna “Music” című, nyolcadik stúdióalbuma 23 évvel ezelőtt, pont a mai napon, 2000. szeptember 18-án jelent meg. A lemez számos elismerést hozott a pop királynőjének, többek között egy Grammy-díjat is.

A “Music” -ot igen pozitívan fogadták a kritikusok, az albumot öt Grammy-díjra jelölték, végül egyet nyert, a legjobban összeállított felvétel kategóriában. 2003-ban a Rolling Stone magazin minden Idők 500 legjobb albuma listáján a 452. helyre rangsorolta. A „Music” világszerte több mint 23-ban debütált az első helyen a slágerlistákon, és a megjelenését követő első tíz napban négy millió példányban kelt el. Az Egyesült Államokban a “Music” az első helyen nyitott a Billboard 200-as listáján, az eladások számát pedig csak a tengerentúlon, az első héten 420 000 példányra becsülték. Több mint egy évtized óta, a “Like a Prayer” 1989-es sikere után, ez volt Madonna első albuma ami az első helyen debütált az amerikai albumlistán. A lemez háromszoros platinalemez lett az Egyesült Államokban , világszerte több mint 11 millió példányt adtak el belőle.
A „Music”-nak a címadó dal mellett olyan slágereket köszönhetünk, mint a “Don’t Tell Me” vagy a “What It Feels Like for a Girl.”

Fotó: KMazur/Getty Images

Mariah Carey 28 éve zenetörténelmet írt

Mi lesz a hip hoppal 50 év múlva? Az AC az AI-t hívta segítségül

39 éve Prince megőrjítette a slágerlistákat

Hidegen, melegen, feketén vagy tejjel - ma a kávét ünnepeljük

Take That: új lemez, új dal, újabb turné

A 90-es évek egyik meghatározó slágerét dolgozta fel Dolly Parton

Christina Aguilera a Mancs őrjárattal tanít arra, hogyan szárnyaljunk

Harminchat éves a Guns n' Roses dzsungele

11 éves a „Tökéletes hang”

Kíváncsiak vagyunk az MI által írt zenére, de nem hisszük, hogy jó lehet

További hírek

B. Németh Dia

Mákszem Levente

Whiteboy

Bikfalvi Tomi 'Biki'

Horváth Zoltán Hory

Best FM

Most szól:

  • Következő