Most már biztos, hogy a színész, királyi módon tér vissza a filmvászonra, azután, hogy volt felesége, Amber Heard vádjai és harcuk a bíróságon majdnem Johnny Depp karrierjébe kerültek. A „Jeanne du Barry” című Netflix produkciót július végén kezdték forgatni, a napokban pedig megjelent az első kép is Deppről, XV. Lajosként.

A XVIII. században játszódó, „Jeanne du Barry” című filmben Johnny Depp XV. Lajost alakítja. A forgatás július 26-án kezdődött Franciaországban, ahol a következő néhány hónapban Versailles-ban és Párizs környékén vesznek fel jeleneteket. A francia rendező, forgatókönyvíró és színésznő, Maïwenn nem csak rendezőként jegyzi a produkciót, hanem ő játssza a főszerepet is: Madamme du Barry-t, XV. Lajos utolsó „hivatalos szeretőjét”. A film további szereplőiről közt ott találjuk Pierre Richard és Noémie Lvovsky és Benjamin Lavernhe nevét is.

A film Jeanne Bécu, avagy ahogyan beírta magát a történelembe, Madamme du Barry életét követi nyomon, akinek egy szegény varrónő lányaként – a tudásvágyától, intelligenciájától és a csillogás iránti vágyától hajtva – sikerült felkapaszkodnia a társadalmi ranglétrán, olyan időkben, amikor ez szinte lehetetlen volt. Nem csak hogy bejutott a francia királyi udvarba, de ha nem hivatalosan is, ő lett A NŐ a király, XV. Lajos oldalán. Amellett, hogy állítólag neki köszönhető, hogy a király visszanyerte az életkedvét, Lajos politikai és minden más témában is támaszkodhatott az egyébként, korabeli források szerint is igen éles elméjű Madamme du Barry –ra.

Fotó: Consolidated News Pictures /Getty Images

Tom Hanks ismét tollat ragadott

Állatok Világnapja rekordkísérlettel az újpesti Állaszigeten

10 éves a „Tökéletes hang”

Budapest aranyalmája lett idén a főváros desszertje

Pink 14 éve előszőr vezette az amerikai slágerlistát

Kevesebb a vendég és a bűncselekmény az Oktoberfesten

Vereséget szenvedett az Európa-bajnoktól a Rossi-csapat

Rihanna lép fel az 57. Super Bowl félidejében

Önálló sorozatot kapott Wednesday az Addams Family-ből

A Tears For Fears slágere ihlette az idei foci vb hivatalos dalát

További hírek

B. Németh Dia

Király Dávid

Király Kitti

Mákszem Levente

Whiteboy

Bikfalvi Tomi 'Biki'

Best FM

Most szól:

  • Következő