Május 10-én ünnepli 62. születésnapját Paul David Hewson, ismertebb nevén Bono. Isten éltesse a U2 frontemberét!

Paul David Hewson a nevét a BonoVox nevű üzletről kapta még iskolás korában, első együttesük megalakulásakor.

A U2-t 1976-ban alapította David Evans (művésznevén The Edge) gitárossal, Adam Clayton basszusgitárossal és Larry Mullen Jr. dobossal, Dublinban. Az 1980-as évektől a világ egyik legnépszerűbb zenekarának számítanak, világszerte eddig hozzávetőlegesen 173,5 millió eladott albummal büszkélkedhetnek.

Bár korlátozott zenei tudással kezdtek a zenélésbe, később olyan zenetörténetileg megkerülhetetlen albumokat adtak ki, mint az 1987-es The Joshua Tree és az 1991-es Achtung Baby. Zenéjük a korai letisztult rocktól az effektusokkal feldúsított popzenéig terjedt, miközben az alternatív rock fejlődésében is nagy szerepet játszottak. Utóbbi albumaikon egy érdekes fejlődéstörténet után visszatértek a korai éveik egyszerűbb, puritán rockzenéjéhez – írta a Wikipedia.

 

Magánélete kevésbé látványos, mint színpadi előadásai, feleségével, Alison Stewarttal 1982 óta él házasságban, és négy gyermekük van. Egyikük Elijah Hewson  nemrég az apja nyomdokaiba lépve mutatkozott be Inhaler nevű zenekarával, tavaly debütáló albumuk, az “It Won’t Always Be Like This” pedig azonnal a brit slágerlista élén nyitott.

Eközben Bono tavaly szintén új projekttel rukkolt elő: a U2 gitárosával, The Edge-el és a holland DJ-vel, Martin Garrix-szal közösen adta elő az idei foci EB hivatalos dalát.

Legutóbb pedig két napja, Kijevben a U2 másik tagjával, The Edge-el adtak meglepetés-koncertet az óvóhellyé alakított metró egyik állomásán, kifejezve a zenekar és személyes támogatásukat az ukrán nép és a béke mellett.

Fotó: PuzzlePix

Elhunyt Haumann Péter

Vámpírnak öltözött rajongók ünnepelték a Drakula-regény 125. évfordulóját

„Az új album az egész eddigi karrierünk szimbóluma” - megjelent a Def Leppard legújabb korongja

Elutasították a fellebbezését - Shakirának bíróság elé kell állnia

Egyszerre két különleges albumot dobott piacra Liam Gallagher

Elhunyt Ray Liotta, a Nagymenők sztárja

Elment Andrew Fletcher, a Depeche Mode alapítója

Mutasd az alvó kutyád - megmondom milyen a viszonyotok

Elutasították a Luc Besson elleni vádakat

Mindenki odavan a Top Gun: Maverickért - mától a hazai mozik is vetítik

További hírek

B. Németh Dia

Király Dávid

Király Kitti

Mákszem Levente

Whiteboy

Bikfalvi Tomi 'Biki'

Best FM

Most szól:

  • Következő