A hírességek a színpadon, stúdión és filmvásznon túl, csakúgy mint bármelyikünk, különböző hétköznapi – vagy kvésbé hétköznapi – hobbinak, gyűjtőszenvedélynek hódolnak. Néhányan pedig el is árulják a rajongóiknak, mik azok. Még akkor is, ha néha kicsit furcsák.

Taylor Swift nem csak a számtalan díjának tart fenn külön polcrendszert az otthonában, hanem hatalmas hógömb gyűjteményének is. Taylor bevallotta, hogy különleges vonzalmat érez a hógömbök iránt, mert azok újra visszarepítik a gyerekkorába, egy szebb, mesés világba.

Jay-Z gyűjtőszenvedélye praktikusabbnak nevezhető kolléganőjéénél – ám annál költségesebb: luxusórákat gyűjt. És ahogy a világ egyik leggazdagabb zenész-producere fogalmaz: megnyugvásra lel, amikor az óragyűjtményében gyönyörködik. Minden egyes modellt gondosan tárol, speciális dobozokban tartja az óráit, amelyek közül van olyan is, amit több mint 20. 000 dollárra becsülnek. Külön kategóriát képvisel a gyűjtemény „koronaékszere”, az az óra, amelyet 1282 gyémánt ékesít és amelyet Jay-Z Beyoncétól kapott. Az óra ára 5 millió dollár.

Leonardo Dicaprio hatalmas film – és akcióhős-figura kollekció büszke tulajdonosa, és szenvedélyesen kutatja a különleges darabokat, mint például vintázs „Star Wars” – „E.T.” vagy – „Majmok bolygója” figurákat. A színész már többször aukcióra is bocsátott egy-egy értékesebb darabot, hogy a befolyt összeggel az általa életre hívott jótékonysági szervezetet, a „Leonardi DiCaprio Foundation”-t támogassa.

Tom Hanks is érdekes gyűjtőszenvedélynek hódol: az 1970-es évek óta gyűjti a régi írógépeket, amelyekből ma már több mint 200 darab van a birtokában. Ám a színész nem csak porolgatja és gyönyörködik a gyűjteményében, hanem a személyes levelezéséhez használja is az írógépeit. Sőt, 2014-ben kifejlesztett egy iPad alkalmazást is: a „The Hanx Writer” app lehetőséget ad arra, hogy az iPad használók is kipróbálhassák az írógéppel való írás élményét, amit Tom Hanks annyira szeret.

Johnny Depp, azon kívül, hogy szenvedélyes gitáros és ennek a szenvedélyének a Hollywood Vampires nevű rockbanda tagjaként hódol, még egy nem mindennapi hobbinak él… Barbie – és Ken babákat gyűjt. Hatalmas gyűjteményében olyan egyedi darabok is vannak, amelyek rendelésre készültek, azoknak a filmhősöknek a mintájára, akiket Johnny Depp alakított.

A zenevilág két legismertebb Justinja szintén nem maradt hobbi nélkül. Justin Timberlake például odavan a videójátékokért, és órákra képes a képernyő elé ragadni, míg Justin Bieber a Rubik kocka nagy rajongója és mestere, amit 84 másodperc alatt rak ki – és ezt már a nagyközönség előtt is többször bemutatta. Bieber azt is elárulta, hogy leginkább bonyolult puzzle-ek kirakásával szeret még lazítani.

Fotó: Flickr

David Guetta szerint nagy világálságok jó hatással vannak a zenei életre

Egyes kutyafajták gazdái vonzóbbak a másik nem számára

Erős üzenettel tért vissza a Muse

John Newman új dallal tért vissza

Isten éltesse Dave Grohlt!

Adele Sylvester Stallone házába költözik

Visszatérnek a képernyőre a 90-es évek kedvenc rajzfilm-rockerei

Szombaton ismét Forraltbor- és kocsonyapiknik lesz Vácrátóton

Életveszélyes a Balaton jegére lépni

Bejelentették a Coachella idei fellépőit

Február 15-étől oltási igazolvány lesz a védettségi igazolvány

További hírek

B. Németh Dia

Király Dávid

Király Kitti

Mákszem Levente

Whiteboy

Best FM

Most szól:

  • Következő