Két színpadon és több mint 40 további helyszínen lesznek gyerek- és családi programok a hétvégén a Városligetben. A rendezvény célja, hogy a rosszabb anyagi körülmények között élők is színvonalas programokon vehessenek részt és önfeledten szórakozhassanak, sportolhassanak, tanulhassanak, belépődíj fizetése nélkül – derül ki a rendezvény szervezője, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat tájékoztatójából.

A Gyermekmentő nagyszínpadán mindkét nap neves fellépők várják az érdeklődőket, minden korosztályt megszólító programokkal.
Fellép például Malek Andrea és az Eszement Meseband, valamint Varga Viktor; musical- és operettrészletek hallhatók Szendi Szilvi, Siménfalvy Ágota és Laki Péter előadásában, jön a Zabszalma zenekar, a Budapesti Operettszínház pedig zenés gyerekműsorral készül Polyák Lilla, Füredi Nikolett, Siménfalvy Ágota, Cseh Dávid Péter és Boldizsár Tamás közreműködésével.

A Sportszigeten nemcsak sportbemutatókat láthatnak a gyerekek, hanem maguk is kipróbálhatnak hét sportágat: a vízilabdát, a kézilabdát, a kosárlabdát, az ökölvívást, a horgászatot, a vívást és az asztaliteniszt.
Itt a hétvégén Szívós Márton vízilabda világbajnok, Gergely István kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, Tóth Tímea kézilabdázó és Erdei “Madár” Zsolt profi ökölvívó világbajnok avatja be a fiatalokat sportáguk rejtelmeibe.

A biztonságos internet sátorban számítógépes játékkal, kvízzel, vetélkedőkkel, hasznos tanácsokkal, előadásokkal és ajándékokkal várják a gyerekeket.
A Nemzetek utcájában és az ott felállított színpadon számos, Budapesten akkreditált nagykövetség és kulturális intézet révén idén rekordszámú, 22 ország mutatkozik be.
A terápiás lovaglás és a különféle lovassportok megismerésének lehetőségét nyújtja a Magyar Lovasterápia Szövetség vasárnapi programja, a Néprajzi Múzeum pedig Hipp-Hopp! Ugrás Mesegalaxisba címmel készül interaktív előadásokkal.

Ezenkívül lesz nindzsa akadálypálya, focikupa, de kitelepül a Gyermekmentő fogászati busza és nőgyógyászati szűrőkamionja is.
Több helyszínen nyílik lehetőség a gyerekek számára az alkotásra: dolgozhatnak például bőrrel, gipsszel, festhetnek, rajzolhatnak, színezhetnek.
A Gyermekmentő idén is külön meghív 500 nehéz sorsú gyermeket pécsi, budapesti és tiszakóródi intézményekből, valamint Erdélyből és Csángóföldről. A vendégek szállás- és étkezési költségét a szolgálat vállalja, ezen felül pedig zsebpénzt is kapnak a diákok – áll a közleményben.
Mindezeken túl vásárosok és kereskedők várják portékáikkal a látogatókat.

A részletes gyermeknapi program megtalálható a www.gyermekmento.hu honlapon.

Forrás: MTI

Francia filmé az Arany Pálma, Magyar animációs filmé a rövidfilmes Arany Pálma

Ma van a Hamburger világnapja!

Éljen a gyereknap!

115 éve született Ian Fleming angol író, James Bond megalkotója

A pünkösdi hosszú hétvégén is a Balaton a legnépszerűbb úticél

Egy nem mindennapi páros - Horváth Tamás és Kowa közös dallal jelentkezett

Tíz napon át várják a látogatókat Veszprémben a Rozé, Rizling, Jazz Napok programjai

Decemberben indul Bryan Adams európai turnéja

Lenny Kravitz nem öregszik, de ma születésnapos

Malek Andrea, Varga Viktor és a Budapesti Operettszínház művészei is fellépnek a 31. Városligeti Gyermeknapon

További hírek

B. Németh Dia

Király Dávid

Király Kitti

Mákszem Levente

Whiteboy

Bikfalvi Tomi 'Biki'

Best FM

Most szól:

  • Következő