A több mint három órás produkcióról már hónapok óta a jövő év „legbotrányosabb és legszórakoztatóbb” filmjeként beszélnek. A sztárszereposztással készült, Hollywood aranykorában játszódó Babylon – amelynek korhatár besorolása körül is állt a bál – a múlt század 20-as 30-as éveiben játszódik, amikor a némafilmeket kezdték kiszorítani a hangosfilmek.

A Margot Robbie és Brad Pitt mellett egy tucatnyi nagy sztár főszereplésével készült produkció Hollywood aranykorát mutatja be, annak minden dekandenciájával együtt. Nyomon követi nagy sztárok bukását és új csillagok születését, csakúgy, mint a filmipar többi dolgozójának életét, ebben a viharos, az erkölcsi normákra fittyet hányó időszakban, amikor az álomgyárban a legtöbben a túlérésért küzdöttek.

Az Oscar-díjas Damien Chazelle nagyszabású mesterművet akart létrehozni, ami a bennfentesek szerint sikerült is neki, csak az a kérdés, a legszigorúbb korhatáros besorolással hogyan lesz belőle nagy anyagi siker.
Nemrég a hírek még arról szóltak, hogy Chazelle és Paramount azon vitatkoznak, bemutassák-e az eredeti változatot az őszi fesztiválszezonban. A stúdió attól tart, ha már akkor mindenki kiborul rajta, és dühöng miatta egészen az Oscar-gáláig, ez baljós árnyat vethet a film jövőjére. Ha sikerül meggyőzni Chazelle-t, hogy vágja meg a filmet, nincs ok aggodalomra, de a rendező nem állt kötélnek. A Babylon pedig 16-os besorolást kapott – legalább is a magyar mozikban.

A Babylon 2023. január 23-tól látható a hazai mozikban.

Tom Hanks ismét tollat ragadott

Állatok Világnapja rekordkísérlettel az újpesti Állaszigeten

10 éves a „Tökéletes hang”

Budapest aranyalmája lett idén a főváros desszertje

Pink 14 éve előszőr vezette az amerikai slágerlistát

Kevesebb a vendég és a bűncselekmény az Oktoberfesten

Vereséget szenvedett az Európa-bajnoktól a Rossi-csapat

Rihanna lép fel az 57. Super Bowl félidejében

Önálló sorozatot kapott Wednesday az Addams Family-ből

A Tears For Fears slágere ihlette az idei foci vb hivatalos dalát

További hírek

B. Németh Dia

Király Dávid

Király Kitti

Mákszem Levente

Whiteboy

Bikfalvi Tomi 'Biki'

Best FM

Most szól:

  • Következő