A több mint három órás produkcióról már hónapok óta a jövő év „legbotrányosabb és legszórakoztatóbb” filmjeként beszélnek. A sztárszereposztással készült, Hollywood aranykorában játszódó Babylon – amelynek korhatár besorolása körül is állt a bál – a múlt század 20-as 30-as éveiben játszódik, amikor a némafilmeket kezdték kiszorítani a hangosfilmek.

A Margot Robbie és Brad Pitt mellett egy tucatnyi nagy sztár főszereplésével készült produkció Hollywood aranykorát mutatja be, annak minden dekandenciájával együtt. Nyomon követi nagy sztárok bukását és új csillagok születését, csakúgy, mint a filmipar többi dolgozójának életét, ebben a viharos, az erkölcsi normákra fittyet hányó időszakban, amikor az álomgyárban a legtöbben a túlérésért küzdöttek.

Az Oscar-díjas Damien Chazelle nagyszabású mesterművet akart létrehozni, ami a bennfentesek szerint sikerült is neki, csak az a kérdés, a legszigorúbb korhatáros besorolással hogyan lesz belőle nagy anyagi siker.
Nemrég a hírek még arról szóltak, hogy Chazelle és Paramount azon vitatkoznak, bemutassák-e az eredeti változatot az őszi fesztiválszezonban. A stúdió attól tart, ha már akkor mindenki kiborul rajta, és dühöng miatta egészen az Oscar-gáláig, ez baljós árnyat vethet a film jövőjére. Ha sikerül meggyőzni Chazelle-t, hogy vágja meg a filmet, nincs ok aggodalomra, de a rendező nem állt kötélnek. A Babylon pedig 16-os besorolást kapott – legalább is a magyar mozikban.

A Babylon 2023. január 23-tól látható a hazai mozikban.

Mariah Carey 28 éve zenetörténelmet írt

Mi lesz a hip hoppal 50 év múlva? Az AC az AI-t hívta segítségül

39 éve Prince megőrjítette a slágerlistákat

Hidegen, melegen, feketén vagy tejjel - ma a kávét ünnepeljük

Take That: új lemez, új dal, újabb turné

A 90-es évek egyik meghatározó slágerét dolgozta fel Dolly Parton

Christina Aguilera a Mancs őrjárattal tanít arra, hogyan szárnyaljunk

Harminchat éves a Guns n' Roses dzsungele

11 éves a „Tökéletes hang”

Kíváncsiak vagyunk az MI által írt zenére, de nem hisszük, hogy jó lehet

További hírek

B. Németh Dia

Mákszem Levente

Whiteboy

Bikfalvi Tomi 'Biki'

Horváth Zoltán Hory

Best FM

Most szól:

  • Következő