2022-ben jelent meg Bono önéletrajzi könyve, a “Surrender”, amelyben a frontember 40 U2-dal köré rendezte életének legfontosabb történéseit. A néhány napja megjelent, Songs Of Surrender címet viselő válogatáslemez ezt a negyven dalt tartalmazza, viszont minden szerzemény új köntöst kapott. Most pedig egy újabb “fejezetet” kapnak a dalok.

A munkálatokat az újragondolt felvételekkel The Edge fogta össze: a két éven át tartó folyamat végére az albumon szereplő összes dalt újrahangszerelték, sőt, olyan is van közöttük, amelynek változtattak a szövegén. A rajongóknak nem kell aggódniuk, így is a legnagyobb slágerek szerepelnek a “Songs Of Surrender”-en, mint például a “With Our Without You”, a “One”, a “Sunday, Bloody Sunday”, az “Invisible”, vagy az “A Beautiful Day”.

A projekt azonban a dalok újrafelvételével még nem ért véget: a zenekar ugyanis felkért negyven képzőművészt, hogy készítsenek mindegyik számhoz egy-egy egyperces videót. Az I Still Haven’t Found What I’m Looking For-hoz készült kisfilmben például egy mexikói gördeszkáscsapatot láthatunk, amely a dalt is átitató szabadságérzést szimbolizálja; a 40 videójában pedig egy idős házaspár barangol Új-Zélandon. A nővé válással, és az ezzel járó elvárásokkal foglalkozik a Sunday, Bloody Sunday-hez készült alkotás; a Pride (In The Name Of Love)-hoz pedig egy Amerikában élő, ukrán származású művész forgatott heves érzelmeket megjelenítő anyagot.

Az eddig megjelent kisfilmek már meg lehet nézni.

A Songs Of Surrender elkészülése fontos mérföldkő a U2 csaknem fél évszázados történetében. Ennek apropóján Bono és The Edge az NPR Tiny Desk sorozatának vendégei voltak (a műsor történetében először); beszélgettek Zane Lowe-val; sőt, David Lettermannel is forgattak. Letterman meglátogatta a két zenészt Dublinban – még egy különleges koncertet is adtak, amelyben a legendás műsorvezető is közreműködött.

Francia filmé az Arany Pálma, Magyar animációs filmé a rövidfilmes Arany Pálma

Ma van a Hamburger világnapja!

Éljen a gyereknap!

115 éve született Ian Fleming angol író, James Bond megalkotója

A pünkösdi hosszú hétvégén is a Balaton a legnépszerűbb úticél

Egy nem mindennapi páros - Horváth Tamás és Kowa közös dallal jelentkezett

Tíz napon át várják a látogatókat Veszprémben a Rozé, Rizling, Jazz Napok programjai

Decemberben indul Bryan Adams európai turnéja

Lenny Kravitz nem öregszik, de ma születésnapos

Malek Andrea, Varga Viktor és a Budapesti Operettszínház művészei is fellépnek a 31. Városligeti Gyermeknapon

További hírek

B. Németh Dia

Király Dávid

Király Kitti

Mákszem Levente

Whiteboy

Bikfalvi Tomi 'Biki'

Best FM

Most szól:

  • Következő