Negyvenhét évvel azután, hogy flitteres baseball szerelésben kilépett a Dodgers stadion színpadára, Sir Elton vasárnap este csillogó LA Dogers köntösben jelent meg, ugyanazon a színpadon, Los Angeles-ben, búcsúturnéja észak-amerikai részének utolsó show-ján. Facebook bejegyzése szerint, Elton John karrierje során 2001 koncertet adott a tengerentúlon.

Abban a stadionban, ahol Elton John 1975-ben két legemlékezetesebb koncertjét adta, most egy „igazán különleges és felkavaró” show-val búcsúzott az amerikai közönségétől. Az utolsó dal előtt csatlakozott hozzá örökös szerzőtársa és jóbarátja, Bernie Taupin is, majd Sir Elton a színpadra hívta a családját
„Ahogy tudjátok, leállok a turnézással és ez lesz az utolsó koncertem Amerikában és Kanadában… és most be szeretném mutatni nektek azokat, akik miatt visszavonulok a színpadtól” – mondta, mielőtt a színpadra vezette volna férjét, David Furnisht és közös fiaikat, Zakhary-t és Elijah-t is, akikkel a búcsúturnéját követően sokkal több időt szeretne együtt tölteni.

Elton john különös kötődése Los Angeleshez közismert: karrierje elején, óriási ösztönzést jelentett számára, amikor 1970-ben Trubadur klubban adhatott koncertet, Nyugat-Hollywoodban.
„Tudjátok, először Amerikában lettem híres. Ti vásároltátok a kislemezeket az albumokat, kazettákat, cd-ket. És ami a legfontosabb – jegyeket vásároltatok a koncertekre” – mondta a vasárnapi búcsúfellépésén a legendás zenész, aki a 70-es évek elején a Egyesült Államokban adta ki emblematikus zenéit a “Your Song”-tól a “Tiny Dancer”ig és tökéletesítette az extravagáns színpadi karakterét. Ennek az időszaknak a csúcspontja az a két felejthetetlen koncert volt, amelyeket 1975-ben a Dodgers stadionjában adott, és ahol a rendelésre készült flitteres Los Angeles Dodgers mezben lépett színpadra.

A múltat felidézve, Sir Elton John vasárnap este a ráadáshoz a csapat csillogó köntösében és gyöngyökkel díszített baseballsapkájában tért vissza a színpadra.
„Jók lesztek egymáshoz, ugye? Isten veletek!” – szólt Elton John az 55 ezres közönségéhez, mielőtt előadta a “Goodbye Yellow Brick Road” című dalt – amelynek címét a búcsúturnéja kapta.
A rajongók nem csak ezt a dalt, de a koncert alatt az összes slágert, a “Crocodile Rock”-tól a “Candle In The Wind”-ig együtt énekeltek a kedvencükkel. Sokan az énekes már védjegyévé vált strasszos szemüveget és tollboát viseltek, a közönség nagy része pedig a könnyeit sem fogta vissza.

Fotó: Brian van der Brug/Getty Images

Nem mondunk le az élő karácsonyfáról

A Glastonbury-n búcsúzik el brit rajongóitól Elton John

Összeáll a Eurytmics?

Ang Lee a filmvásznon kelti életre Bruce Lee-t

Norah Jones és Joss Stone is fellép a huszadik VeszprémFesteten

Mától újra befagy a Budapest Park tánctere

Bejelentették a jövő évi Sziget fellépőit - érkezik Billie Eilish is

A Magyar Rádiózás Napját ünnepeljük!

A Google és a Youtube 13,2 millió dollár támogatást nyújt a félretájékoztatás elleni küzdelemre

43 éves a Pink Floyd kultikus albuma

További hírek

B. Németh Dia

Király Dávid

Király Kitti

Mákszem Levente

Whiteboy

Bikfalvi Tomi 'Biki'

Best FM

Most szól:

  • Következő