Bár ma tölti be a 75. életévét, az Aerosmith frontemberén nem fog az idő! Steven Tylert a Hit Parader minden idők 100 legjobb Metal énekesének listáján a 3. helyre sorolta, a VH1 pedig 21. helyre a 100 legszexibb előadó közt. Energikus színpadi teljesítmény jellemzi, védjegyének számítanak színes fellépő ruhái, és a mikrofonállványra csavart sáljai.

A kis Steven korán érdeklődést mutatott a zene iránt, családi zongorájuk alatt nőtt fel és mindig a hatalmas Steinway alatt kucorgott, míg komolyzenész apja Debussy, Chopin és Liszt Ferenc műveket játszott. Bár New Yorkban született, igazi hegyi gyerek volt: horgászott, madarakra vadászott állandóan az erdőben kószált, először pedig 3 évesen állt színpadra.

Tyler sokat lógott az iskolából, 1969 nyarán a Woodstock fesztiválra is elment barátnőjével, ahol megnézte a Jam Band nevű zenekart. Itt játszott Tom Hamilton és Joe Perry is. Steven számára annyira megtetszett az előadás, hogy elhatározta, mindenképpen velük szeretne dolgozni.

1970-ben egy William Proud nevű zenekarban énekelt, mely nem volt számára megfelelő és elhatározta, hogy megkeresi a Jam Band tagjait. Nos, így alakult meg az Aerosmith 1970-ben. A többi pedig már történelem…

Steven Tylert a Rolling Stone magazin beválasztotta “minden idők 100 legjobb énekese” közé, 2011-ben, az Aerosmith többi tagjával együtt bekerült a rock halhatatlanjai közé, a Rock and Roll Hall of Fame-be, 2013-ban pedig állandó szerzőtársával, Joe Perry-vel együtt beiktatták a Dalszerzők Halhatatlanjainak Csarnokába is.

Sajnos  Steven Tyler egészségi állapota miatt a zenekar tavaly lemondta a turnéját, így a budapesti fellépést is.  A zenésznél ugyanis térdműtétje után  fájdalomcsillapítókat kapott, amelyektől azonban visszaesett a föggöségbe, így nem műtét utáni rehabilitációt elvonókúra követte.

Fotó: C Flanigan/Getty Images

Francia filmé az Arany Pálma, Magyar animációs filmé a rövidfilmes Arany Pálma

Ma van a Hamburger világnapja!

Éljen a gyereknap!

115 éve született Ian Fleming angol író, James Bond megalkotója

A pünkösdi hosszú hétvégén is a Balaton a legnépszerűbb úticél

Egy nem mindennapi páros - Horváth Tamás és Kowa közös dallal jelentkezett

Tíz napon át várják a látogatókat Veszprémben a Rozé, Rizling, Jazz Napok programjai

Decemberben indul Bryan Adams európai turnéja

Lenny Kravitz nem öregszik, de ma születésnapos

Malek Andrea, Varga Viktor és a Budapesti Operettszínház művészei is fellépnek a 31. Városligeti Gyermeknapon

További hírek

B. Németh Dia

Király Dávid

Király Kitti

Mákszem Levente

Whiteboy

Bikfalvi Tomi 'Biki'

Best FM

Most szól:

  • Következő