A legendás zenekar gitárosa és egyik alapítója, Jimmy Page a Velencei Filmfesztiválon személyesen mutatta be a „Becoming Led Zeppelin” című dokumentumfilmet, a rocktörténelem egyik legmeghatározóbb bandájának születéséről.

„Félig musical és félig útmutató” – írja le filmjét a rendező, Bernard MacMahon.

A „Becoming Led Zeppelin” premierje kapcsán tartott sajtótájékoztatón Jimmy Page  arról beszélt, hogy éppen az tetszett meg neki MacMahon koncepciójában, hogy a banda zenéjére koncentrál, azt helyezi a középpontba. A filmben felhangzó dalok teljes terjedelmükben hallhatóak, nem csak részleteket kap belőlük a néző. A produkció emellett lehetőséget biztosít a zenekar tagjai számára, hogy maguk meséljék el a történetüket. Jimmy Page mindenkit arról biztosított, hogy a film választ ad minden Led Zeppelinnel, valamint az alapítóival – vele, Robert Planttal, John Paul Jones-al és a néhai John Bonhammal, a stílusukkal, és munkásságukkal kapcsolatos kérdésre.

„Ez a történet a sikerről szól. Igyekeztünk egy újfajta mozit létrehozni, amelyben a dokumentalizmus a zenébe olvad. Szerettük volna, hogy a zenekar négy tagjának története – annak megalakulása előtt és után-  egybefonódjon a zenei felvételekkel”  – magyarázta Bernad MacMahon.

Fotó: Marc Piasecki/Getty Images

Chris Martinék rendhagyó koncertkörúton népszerűsítik az új albumukat

21 évvel ezelőtt a U2 uralta a brit slágerlistát

Brad Pitt és Edward Norton 22 éve új értelmet adott a harc fogalmának

Itt az újabb karácsonyi hangulatkeltés

Hat év után megérkezett Adele új dala

Megújulva nyitja meg kapuit az eplényi síközpont

33 éve a Deff Leppard zenetörténelmet írt

A shownak 30 éve is mennie kellett

Megjött az első hó!

Együnk valami sütit - ma van a nemzetközi desszert nap!

További hírek

B. Németh Dia

Király Dávid

Király Kitti

Mákszem Levente

Whiteboy

Best FM

Most szól:

  • Következő