A “The Outsiders” – egy klasszikus ifjúsági regény adaptációja – nyerte a legjobb musicalnek járó Tony-díjat, míg a “Stereophonics” kapta a legjobb színdarab díját, a vasárnap este, a manhattani Lincoln Centerben rendezett 77. Tony gálán – jelentették a nemzetközi hírügynökségek.

A “The Outsiders” musical  S. E. Hinton azonos című regénye alapján készült, és az utcai bandák közötti viszályt mutatja be az 1960-as évek Oklahomájában. A musical egyik producere Angelina Jolie. A díj átvételekor a darab másik producere, Matthew Rigo, köszönetet mondott Hintonnak is: “Suzy, szeretném elmondani, hogy a történeted üzenete a szeretetről és a családról mindannyiunk életét megváltoztatta.”
Danaya Timer a “The Outsiders” csapatának tagja lett az első nő, aki elnyerte a legjobb musical rendezésért járó Tony-díjat.

A ” Stereophonic” című előadás, amely a legjobb színdarabnak járó Tony-díjat kapta, a legendás Fleetwood Mac együttes tagjainak életét és karrierjét követi nyomon. A zenés előadás összesen öt díjat nyert, így az est nagy győztese lett. A darab szerzője David Adjmi.
“Ó, nem, az ügynököm adott nekem egy béta-blokkolót, de nem működik. Hosszú és nehéz utazás eredményként lehetek most itt. Finanszíroznunk kell az amerikai művészetet” – mondta Adjmi.

A díjátadó vendégei között volt Jay-Z és Hillary Clinton is. Clinton a ” Suffs” című musical produceri csapatának tagja. “Sok színpadon álltam már, de ez különleges” – mondta Hillary Clinton, akinek meglepetésszerű feltűnését a ceremónián ovációval fogadta a 77. Tony gála közönsége. Az egykori amerikai külügyminiszter hangsúlyozta a szüfrazsettekről szóló  musical mögött álló „jelenség” történelmi jelentőségét. Shaina Taub a Broadway történetében a második nő lett, aki musicalt írt, komponált és egyben szerepelt is benne, a “Suffs” szövegéért pedig tegnap  Tony-díjat. vehetett át. “Szavazzatok, szavazzatok, szavazzatok” – buzdította a közönséget a színpadról, a közelgő amerikai elnökválasztáson való részvételre Taub.

A Tony gálán fellépett Alicia Keys, aki 2009-es slágerét, az “Empire State of Mind”-ot adta elő. A Tony-díjra jelölt darabok közt volt az énekesnő életéről és karrierjéről szóló, önéletrajzi ihletésű, “Hell’s Kitchen” című musical, amelynek főszereplője, Malia Joy-Moon kapta a legjobb színésznőnek járó Tony-díjat.  Kisha Lewis, aki zongoratanárt alakít a “Hell’s Kitchen”-ben, 40 éves pályafutással a háta mögött elnyerte első Tony-díját, mint a legjobb musical mellékszereplő.

Az „Örökösök” című sorozat sztárja, Jeremy Strong első Tony-díját nyerte el a legjobb férfi főszereplő kategóriában az 1882-es Ibsen-darabban, “A nép ellensége”-ben nyújtott alakításáért. Így Strong már Emmy, Golden Globe és Tony-díjas is.

Mindenki Harry Pottere, Daniel Radcliffe is díjjal távozott, mégpedig a “Merrily We Roll Along” című musicalben nyújtott alakításáért. Ez Radcliffe- első Broadway-trófeája.   “Ez egy pótolhatatlan tapasztalat volt számomra” – mondta Radcliffe a musicalszerepe kapcsán.

2024.07.18. 16:00

Harminchat éve hallgatjuk a Dirty Dancing zenéjét

2024.07.18. 14:00

Huszonhat éves az „Armageddon: The Album”

2024.07.18. 12:00

Adele müncheni koncertjeire 740 000 nézőt várnak és világrekordra készülnek

2024.07.18. 10:44

Ma reggel elrajtolt a Kékszalag mezőnye - ilyen idő vár a versenyzőkre

2024.07.18. 10:00

Megdöbbentő reinkarnációként tér vissza Michael Jackson

2024.07.18. 08:00

Jambo a Nyíregyházi Állatpark új lakója

2024.07.17. 16:00

Rengett a föld a Taylor Swift rajongóktól Svájcban

2024.07.17. 14:00

Autómentessé válik jövő péntektől három hétre a Pesti alsó rakpart egy szakasza

2024.07.17. 12:02

Hatalmas volt az érdeklődés - lezárták a nevezést a Balaton átúszásra

2024.07.17. 10:00

Zenetörténelmet írt a Metallica Fekete albuma

További hírek

Mákszem Levente

Whiteboy

Bikfalvi Tomi ‘Biki’

B. Németh Dia

Majoros Rita

Horváth Zoltán 'Hory'

Best FM

Most szól:

  • Következő