Programok

Ma reggel elrajtolt a Kékszalag mezőnye – ilyen idő vár a versenyzőkre

2024.07.18. 10:44

Elrajtolt az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj mezőnye Balatonfüredről csütörtökön reggel 9 órakor.  A vitorlásverseny honlapján közzétett tájékoztatás szerint az idei Kékszalagra 510 hajó – köztük 8 külföldi – adta le nevezését 38 hajóosztályban és értékelési csoportban. A leggyorsabbnak számító katamaránoknál tizenöt egység küzd, köztük a címvédő MLS Raiffeisen Fifty-Fifty.

A hónap egyik legszebb szabad szemmel látható együttállásában gyönyörködhetünk holnap este

2024.07.17. 08:00

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton. A hónap egyik legszebb együttállásában a 85 százalékos fázisában lévő Hold nagyon közel kerül a Skorpió csillagkép élénkvörös csillagához, az Antareshez, ami különleges látványt nyújt majd a nyári égbolton – olvasható a Svábhegyi Csillagvizsgáló közleményében.

Ma tartják az olimpia nyitóünnepségének főpróbája

2024.07.16. 08:00

Kedden rendezik a párizsi olimpia Szajna-parti nyitóünnepségének elhalasztott főpróbáját – tájékoztatott a francia sportminisztérium. A főpróbát eredetileg június 24-re tervezték, de a folyó áradása miatt módosítani kellett a dátumon. A vízszint azóta is több alkalommal emelkedett az optimálisnál jóval magasabbra és – amint arról az insidethegames.biz portál beszámolt – az áramlás erőssége a több hetes esős időjárás után ötszöröse volt a normál nyári értéknek.

Spanyolország az Európa_bajnok

2024.07.15. 08:00

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.

Ricki Martin és a “Livin’ La Vida Loca” 25 éve hódította meg a slágerlistákat

2024.07.11. 16:00

1999. nyarának egyik nagy slágerét Ricki Martin szolgáltatta, a dal sikere megmutatkozott abban is, hogy a “Livin’ La Vida Loca” világszerte több mint húsz országban vezette a slágerlistát. Július 11-én pedig az elfoglalta az első helyet a brit kislemez listán is.

A klímaváltozás miatt aggódnak a magyar fiatalok

2024.07.09. 11:57

A 17-29 éves magyar fiatalok legnagyobb része a klímaváltozást tartja a legsürgősebb környezeti problémának – derül ki abból a fenntarthatósági kutatásból, amelyet az EFOTT készített a középiskolások és egyetemisták körében. Az 1038 fő részvételével zárult felmérés szerint a fiatalok többféleképpen is próbálják csökkenteni ökológiai lábnyomukat, például ruhákból is kevesebbet vesznek.

Mákszem Levente

Whiteboy

Bikfalvi Tomi ‘Biki’

B. Németh Dia

Majoros Rita

Horváth Zoltán 'Hory'

Best FM

Most szól:

  • Következő