Vasárnap este tartották a Billboard Music Awards gáláját, amelyen a country énekes Morgan Wallen 11 kategóriában győzedelmeskedett, ez pedig a legeredményesebb éves számvetés, mióta 2019-ben Drake 12 díjjal távozott a gáláról- írja a Billboard magazin.

Taylor Swiftnek idén be kellett érnie 10 elismeréssel így eddigi karrierje során összesen 39 Billboard díjat mondhat magáénak, ezzel pedig csatlakozott Drake-, hez, minden idők legtöbb díjat nyert előadóinak sorában. A rapper tegnap este öt arany mikrofont zsebelt be, így ő is összesen 39 alkalommal nyert Billboard Music Awards-ot. Swift harmadszor lett az év legjobb előadója, ezzel szintén beállva Drake mellé, aki eddig a legtöbb szintén három győzelmet ért a kategóriában.

Morgan Wallen vihette haza többek közt a legjobb albumért – (One Thing at a Time), és a legjobb dalért (Last Night) járó díjat nyert. Így Usher 2004-es bravúrja ¬óta először fordul elő, hogy egy előadó ugyanabban az évben nyerjen mindkét kulcsfontosságú kategóriában. Ushernek ezt ezt, közel tíz éve a Confessions albummal és a Yeah! című számmal sikerült elérnie – utóbbiban Lil John és Ludacris is közreműködött.
Wallen természetesen tarolt a country kategóriákban is, megnyerve a legjobb country előadó, a legjobb country album, a legjobb country dal és a legjobb country turné díját is.

Drake hasonlóan uralta a rap kategóriákat: ötödik alkalommal nyerte el a legjobb rap előadó díjat, másodszor lett az övé a legjobb rap turné, valamint a legjobb rap albumért (Her Loss) és a legjobb rap dalért (Rich Flex) is őt díjazták. Nicki Minaj a legjobb női rap előadó lett.

SZA és Zak Bryan az R&B és a rock kategóriákban domináltak. SZA megnyerte az év legjobb R&B előadója, az év legjobb R&B albuma (SOS) és az év legjobb R&B dala (KіІІ Bill) címeket. Az év legjobb R&B turnéjának díját azonban nem sikerült elhalásznia Beyoncé elől. A legjobb férfi R&B előadó The Weeknd lett.

Zak Bryan kapta év legjobb rock előadója, az év legjobb rock albuma (American Heartbreak) és az év legjobb rock dala (Something in the Orange) elismeréseket. A legjobb rock turné előadójának járó díj a Coldplay-éhez ment. Bryan még egy fontos győzelmet aratott : ő lett a legjobb új előadó.

21 Savage, Bad Bunny, Beyoncé és Miley Cyrus három-három díjja térhettek haza a tegnap esti Billboard gáláról. Ezzel Beyoncé Billboard Musc Award díjainak száma 16-ra nőtt, ami Whitney Houston és Mariah Carey mellé emeli, mint a legtöbb Billboard-díjat nyert színesbőrű női előadó. Idén Mariah Carey egyébként különdíjban részesült, az All I Want for Christmas Is You című kislemeze történelmi sikereiért, amely 2019-től 2022-ig minden évben vezette a Billboard listáját, és idén is visszatérhet az első helyre.

Bebe Rexhaé lett a legjobb dance/electronikus dal díja a David Guettával közös “I’m Good (Blue)”-ért. A legjobb dance/electronikus album Beyonce „Renaissance”-a lett, és Queen Bey kapta a legjobb dance/elektronikus előadó díját is, maga mögé utasítva Tiëstot, Calvn Harrist és David Guettát.
A legjobb filmzenei album díját – nem meglepő módon a „Barbie The Album” kapta.
A kollaborációk közül idén a Billboard díját Metro Boomin, The Weeknd és 21 Savage kapták a “Creepin’”-ért.

A Billboard gálán voltak azonban keserű csalódások is – Luke Combs tíz kategóriában volt jelölt, de egyetlen díjat sem nyert. Ariana Grande öt kategóriában volt esélyes, de ő is díj nélkül távozott. A Metallica pedig alul maradt a legjbb rock zenekar kategóriában az Arctic Monkeys-al szemben, akik idén kiérdemelték ezt a címet.

Fotó: Kevin Winter/Getty Images

2023.12.04. 16:00

26 éves dalszövegén változtatott a The Prodigy

2023.12.04. 13:50

Idén is megválasztották az év DJ-jét

2023.12.04. 12:00

Enrique Iglesias nem készít több albumot

2023.12.04. 10:00

Negyven éves a klip, amely megváltoztatta a zenés videókról alkotott fogalmat

2023.12.02. 10:00

Harminckét éves a dal, amely megváltoztatta The Edge életét

2023.12.01. 14:00

Karácsonyra hangolta új lemezét Bereczki Zoltán

2023.12.01. 12:08

Kispál és a Borz koncert lesz jövőre az MVM Dome-ban

2023.12.01. 10:00

Egy műfenyő csak akkor számít környezetbarátnak, ha legalább 20 évig használjuk

2023.12.01. 08:00

Száz éve rádiózunk - ma van a Magyar Rádiózás Napja

2023.11.30. 16:19

Cher és Seth MacFarlane is keltette a karácsonyi hangulatot a Rockefeller Center előtt

További hírek

Mákszem Levente

Whiteboy

Bikfalvi Tomi ‘Biki’

B. Németh Dia

Majoros Rita

Horváth Zoltán 'Hory'

Best FM

Most szól:

  • Következő