Ez az egyik kedvenc napunk az évben! Február 5-én ünnepeljük ugyanis a Nemzetközi Nutella Napot! Kicsik és nagyok kedvenc mogyorós krémje, egyébként idén 60 éves.
A század forradalmi újításának az első verziója, amely mára az egyik leghíresebb étel különlegességgé vált a világon – a Nutella, – egy 1944-ben alapított cukrászda hátsó kis szobájában született Albában, Pietro Ferrero által.
A Nutella azóta is inspirálja a világ ízlését: Egyesült Államoktól Európáig, Ausztrálián és Kanadán át, az egyedi íze és jól megkülönböztethető üvege vonzó a fogyasztók minden generációjának.
Az utánozhatatlan receptúrának és a gondosan válogatott alapanyagoknak köszönhetően a Nutella, kenyérre kenve, a reggeli alapvető részévé vált és egy nagyszerű kezdést biztosít a napnak – mindezek mellett azonban érdemes csínján bánni vele, mert a Nutella 10,4% telített zsírt és 58% feldolgozott cukrot tartalmaz.
Az olasz posta tíz éve, 2014. május 14-én, a Nutella megjelenésének 50. évfordulójára bélyeget adott ki.
Fotó: Pexels/Che Anniea