Madonna történelmi koncerttel hódította meg Rio de Janeirót. A pop királynője amelyet több mint másfél millió ember előtt tartott ingyenes koncertet a híres Copacabana strandon – amely jubileumi turnéja, a „The Celebration Tour”  utolsó állomása volt.

Madonna 1998-as slágerével, a „Nothing Really Matters”-szel nyitotta a show-ját  Copacabanán, amire a közönség lelkesen reagált, és vastapssal jutalmazta. A koncertet több száz ember apartmanok és szállodák erkélyeiről és ablakaiból nézte. A gigantikus színpad felett pedig helikopterek és drónok repkedtek, hogy rögzítsék és nyomon kísérjék a különleges show-t. Összesen 18 hangfal tornyot állítottak fel a strandon, hogy minden Madonna rajongó garantáltan jól hallja a koncertet. A két órás show késéssel kezdődött, 22:37-kor helyi idő szerint, majdnem 50 perc csúszással.

„Itt vagyunk a világ legszebb helyén” – fordult Madonna a közönséghez. „Ez a hely varázslatos” – tette hozzá, miközben az óceánra, a hegyekre és a híres riói Krisztus szoborra felé mutatott.
“Felejthetetlen koncert, a világ egyik legszebb színpadán” – olvasható a pop királynőjének weboldalán közzétett közleményben.

A rioi városvezetés az utóbbi néhány napban lázasan készült a nagyszabású koncertre. Az előzetes számítások szerint, a mintegy másfél millió nézőt vártak a strandra, majdnem tízszer annyit, mint amennyien Madonna 1987-es párizsi koncertjén voltak, amikor 130 000 ember gyűlt össze, hogy élőben hallhassa és láthassa az énekesnőt. Madonna hivatalos weboldala szerint a show a Copacabanán, az énekesnő negyven éves karrierjének leghatalmasabb koncertje.

Madonna nevével ellátott zászlók lobogtak a legendás strand mentén elhelyezkedő házak erkélyeiről és ablakokaiból. Az utcákat elárasztották a madonnás pólókat kínáló árusok.. „Amióta Madonna megérkezett, minden nap  ide jövök, ebben a szerelésben, hogy üdvözöljem az idolomat, a dívámat, a pop királynőmet” – mondta az Associated Pressnek a 69 éves Rosemary de Oliveira Borer, aki  Madonna híres „csúcsos” melltartóját viselte, fekete kalappal. „Ez egy felejthetetlen show lesz itt, a Copacabanán” – tette hozzá Oliveira Borer nyugdíjas állami alkalmazott, aki híres riói strand közelben él.
„Ez egy egyedülálló lehetőség, hogy lássuk Madonnát, ki tudja, mikor jön legközelebb” – mondta az 53 éves Alessandro Augusto, aki 2500 kilométert utazott szülővárosából, Rióba, hogy ott lehessen a  koncerten.

A brazil pop előadók Anita és Pabllo Vittar, valamint néhány samba iskola zenészei is részt vettek a showban. A koncerthelyszín környékén, ahol korábban Rod Stewart és a Rolling Stones is többmilliós közönséget vonzott a fellépéseivel – több mint 3000 rendőr biztosította a rendet. Az hatóságok olyan tömegkezelési stratégiát alkalmaztak, amelyet általában Rio szabadtéri újévi ünnepségein használnak – közölte a Reuters.

A városi hatóságok közölése szerint, közel négymillió dollárt fektettek a koncert szervezésébe, a többi pénz Madonna koncertjéhez magán támogatóktól érkezett. A várakozások szerint a koncert bevételeiből Rió de Janeiro városa mintegy hatvanmillió dollárt profitál. Miután tavaly egy fiatal brazil lány hőgutától és kimerültségtől meghalt Taylor Swift koncertjén. forró napokon a riói hatóságok a látogatók épségére különös figyelmet fordítanak – és tették ezt most is, amikor még az esti órákban, a Madonna koncert idején is közel 30 fok volt.

Fotó: Dhavid Normando/Getty Images

2024.05.24. 16:00

Steven Spielberg új sci-fijét 2026-ban mutatják be

2024.05.24. 14:00

Megújult változatban érkezik Cher két kedvenc albuma

2024.05.24. 12:00

Tíz felejthetetlen dalával emlékezünk a Rock 'n' Roll királynőjére

2024.05.24. 10:00

Richie Sambora készen áll

2024.05.24. 08:00

Gyermeknap alkalmából ingyenes filmek láthatók a Filmión

2024.05.23. 16:00

Pontosan harminchárom éve készült a Nevermind kultikus lemezborító fotója

2024.05.23. 14:00

Művészek személyes tárgyaira lehet licitálni a Fábián Juli Emlékalapítvány aukcióján

2024.05.23. 12:00

George Miller Mad Max univerzuma közel egy évtized után visszatér a mozikba

2024.05.23. 10:00

Bono: „A Coldplay nem rockzenekar. Remélem, ez nyilvánvaló“

2024.05.23. 08:00

Pozitív az európaiak viszonya a nyelvtanuláshoz

További hírek

Mákszem Levente

Whiteboy

Bikfalvi Tomi ‘Biki’

B. Németh Dia

Majoros Rita

Horváth Zoltán 'Hory'

Best FM

Most szól:

  • Következő